İstanbul'daki kar yağışı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Ocak 2010 19:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul'da bugün başlayan kar yağışının Çarşamba akşamı Avrupa yakasını, Perşembe günü ilk saatlerde ise Anadolu yakasını terk ederek yerini buzlanma ve dona bırakmasının beklendiğini bildirdi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü ve Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) Meteoroloji biriminin hava tahminleri doğrultusunda İstanbul'un kar yağışının etkisine girdiği kaydedildi.

Öğleden sonra Trakya'da başlayan yağışların karla karışık yağmura, akşam saatlerinden sonra ise yüksek kesimlerde kara dönüşeceğinin tahmin edildiği belirtilen açıklamada, ?Yağışın Çarşamba akşamı Avrupa yakasını, Perşembe ilk saatlerde ise Anadolu yakasını terk ederek yerini buzlanma ve dona bırakması bekleniyor. Hafta sonu daha soğuk ve 3-4 gün sürecek yeni bir kar yağışının geleceği tahmin ediliyor. Cumartesi öğleden sonra başlaması beklenen yağışların Salı gününe kadar devam etmesi, İstanbul genelinde ve yüksek kesimlerde etkili olması bekleniyor? denildi.

Açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığının olumsuz hava koşullarıyla mücadele için tüm birimleriyle alarma geçtiği, her bölgenin öncelikli güzergâhları belirlenerek, istasyonlar oluşturularak yağış öncesi ve yağış anında ana arterler, katılım noktaları, kavşaklar, TEM ve E-5'e müdahale edilecek şekilde hazırlıkların tamamlandığı belirtildi.

ALINAN TEDBİRLER

Bazı güzergâhlarda Karayolları Genel Müdürlüğü ekipleriyle koordine sağlanacağı belirtilen açıklamada, ana arterlerin dışında, meydanlar, üst ve alt geçitler, vapur iskeleleri, otobüs durakları, hastane giriş çıkışları, üniversite ve okulların giriş çıkışları için de karla mücadele ekipleri oluşturulduğu vurgulandı.

Açıklamada, olumsuz hava koşullarıyla mücadele hazırlıkları çerçevesinde 43 adeti 1'inci öncelikli olmak üzere 245 güzergahta toplam 5 bin kilometre uzunluğundaki yol ağı ve meydanlardaki çalışma programının belirlendiği kaydedildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü depolarında 150 bin ton tuz, bin 845 ton solüsyonun hazır bekletildiği, günde bin 200 ton solüsyon üretim tesisinin ise ihtiyaç doğrultusunda üretim yaptığı belirtilen açıklamada, ilçe belediyelerine de 39 bin 850 ton tuz dağıtılmasının planlandığı bildirildi.

EVSİZLER TOPLANACAK

Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte Hızır Acil Ambulanslarının evsizleri toplamaya başlayacağı, bu çalışmalara Zabıta Daire Başkanlığının da destek vereceği belirtildi.

Kötü hava koşullarıyla mücadele çalışmalarında, Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü, İtfaiye, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Katı Atık Müdürlüğü ve ilçe belediyelerinden toplam 4 bin 237 personelin görev yapacağı, yağışların beklenenden daha fazla artması durumunda, İstanbul Büyükşehir Belediyesine hizmet veren müteahhit firmalar ve diğer birimlerden de takviye alınacağı, telsiz, telefon ve araç takip sistemlerinin kullanılacağı bildirildi.

Açıklamada, çalışmalarda 235 kar kürüme ve tuz serpme, 59 kar kürüme ve kar süpürme, 90 itfaiye kar küreme, 30 solüsyon, 64 küreme grayder, 58 küreme loder, beş kombine (kanal açma), 20 vinç, 47 kamyon, 76 altyapı hizmet Müdürlüğü'ne, yedi Yapı İşleri Müdürlüğüne 386'sı da ilçe belediyelerine ait toplam bin 77 aracın hizmet vereceği belirtildi.

Öte yandan kar yağışı nedeniyle TEM Otoyolu'nun Selimpaşa ve Çatalca sapaklarında trafik kazaları meydana geldi.

Trafik ekipleri de yollarda kontrollü olarak seyrediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber